fbpx Simón Coll Xocolaters

Enviaments gratuïts en compres superiors a 45€. Península i Balears.

Caminant cap als dos segles d'història

Sis generacions familiars han contribuït a construir, dia a dia, Simón Coll. Des del 1840 fins avui. Més de 180 anys d’amor per la xocolata, d’investigació, d’esforç i d’innovació. Sense oblidar mai les nostres arrels i la passió dels qui van fundar la marca a Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona, des d’on continuem escrivint la nostra història.

HistòriaHistòria

Casa Simón, al fons de la plaça, amb el tendal blanc. Any 1950. 

1910 - 1940

LA PRIMERA FÀBRICA DE XOCOLATA

Malgrat que la Guerra Civil espanyola va dificultar-ne els darrers anys, aquestes tres dècades van suposar una mecanització progressiva del procés d’elaboració. Es va iniciar en un espai contigu a l’obrador artesà, on s’hi van incoporar màquines de mòlta, refinat i conxat. Així, es va començar a elaborar una més gran varietat i quantitat de productes, amb una qualitat superior. És a partir d’aquest moment quan podem parlar de la primera fàbrica de xocolata Simón Coll. Tot això va facilitar l’expansió de la marca SIMÓN més enllà de la clientela de la botiga de Sant Sadurní.

Història
Història

Foto esquerra: Mesclador o molí de pedra, on es molturava, refinava el cacau  i on es mesclaven els diferents ingredients per fer xocolata. Foto dreta: Metate Personal de Casa Simón treballant en l’elaboració de xocolata, any 1960

1950 - 1960

PRIMERES CAMPANYES PUBLICITÀRIES. EXPANSIÓ COMERCIAL A NIVELL NACIONAL.

Miquel Coll va ser pastisser alhora que xocolater. Sentia passió per les dues activitats i va buscar l’excel·lència en totes dues. Miquel Coll va optar per fer una xocolata de qualitat, treballar amb bons ingredients i maquinària adecuada per tal d’aconseguir una textura fina i característica. En aquesta etapa es van iniciar les primeres accions de comunicació i promoció en els mitjans, anuncis de ràdio i àlbums amb col·leccions de cromos. Durant aquesta etapa, la xarxa comercial també avança en abast geogràfic, arribant a tota la geografía espanyola.

1972

CHOCOLATE AMATLLER BARCELONA S’INTEGRA DINS L’EMPRESA SIMÓN COLL, S.A.

El 1972, Xavier Coll, fill de Miquel i cinquena generació familiar, ja s’ha incorporat a la gestió de l’empresa, i adquireix la marca Chocolate Amatller, una marca emblemàtica de Barcelona. Amatller, creada el 1797 per Gabriel Amatller, havia estat capdavantera a Catalunya i a tot el territori Espanyol​​, sobretot a finals del sXIX i principis del XX.

La xocolata Amatller, la marca que Gabriel Amatller va fundar, unes cases més enllà de Santa Maria del Mar de Barcelona, existeix des de fa més de 220 anys, i s’ha mantingut en el mercat sense interrupció des del seu inici.

HistòriaHistòria

1982

LA CONQUESTA DEL MERCAT A TRAVÉS DE L’ESPECIALITZACIÓ I L’I+D

Era una època de turbulències a nivell mundial, com la crisi del petroli del 73 i la inflació. Al mateix temps, cada vegada era més gran la competència de marques internacionals que entraven al mercat espanyol. En aquest entorn difícil Xavier va decidir apostar per la innovació i la diferenciació de producte.

Gràcies a la introducció de la robòtica, Simón Coll va aconseguir crear productes diferenciats de la competència, a escala industrial, mantenint una personalitat propia.

Història
Història

Les tradicions en xocolata

Per aconseguir diferenciació respecte als competidors, Xavier Coll va identificar segments dins del mercat de la xocolata on Simón Coll pogués aportar valor. Entre ells van destacar les xocolates de temporada o estacionals, en especial Nadal i Pasqua. (En la foto: línia de paraigües de xocolata, i línia de voltejat de figures de Pasqua Simón Coll)

1991

SIMÓN COLL COMENÇA A EXPORTAR

L’aposta per la internacionalització, iniciant l’activitat exportadora el 1991. Avui, l’exportació representa un 25% de les vendes de l’empresa, i tant la marca SimónColl com Amatller s’exporten a més de 30 països de tot el món. En la foto, d’esquerra a dreta, retall de catàleg de venda a Txèquia, página revista Wallpaper (Regne Unit), anunci d’uns grans magatzems japonesos.

Història

2012

El CENTRE DE VISITES DE SIMÓN COLL,  L’ESPAI XOCOLATA, OBRE LES PORTES

L’Espai Xocolata Simón Coll va obrir les seves portes el 4 d’Octubre de 2012, després de 8 anys d’elaboració del projecte. Va néixer amb la voluntat de ser un lloc de divulgació de la marca, així com de la cultura del cacau i la xocolata. L’Espai Xocolata representa el principal altaveu de la marca, i és un lloc de trobada per a tots els amants de la xocolata.

2014

INAUGURACIÓ DE LA BOTIGA DINS LA CASA AMATLLER, BARCELONA

El 2014 la Casa Amatller , situada al Passeig de Gràcia 41, de Barcelona, obre les seves portes als visitants. La visita a la Casa Amatller es centra en el pis principal de la casa, projecte de Puig i Cadafalch, on vivien els Amatller,  que ha estat perfectament consevat i restaurat on hi trobem obres d’art destacades, com escultures d’Eusebi Arnau.

HistòriaHistòria

2018

NEIX UN NOU ESPAI PER A LA INVESTIGACIÓ I DIVULGACIÓ SOBRE EL CACAU

En el mateix lloc on Simón Mestres havia fundat el seu obrador de xocolata i botiga el 1840, s’hi crea un espai remodelat i modern, integrat per la fàbrica antiga, restaurada, modernitzada i en funcionament, una sala de tast i una botiga que, a més de tenir l’assortiment habitual de les nostres xocolates, també incorpora la venda de bombons artesans i rajoles de xocolata d’edició limitada, creades en la fàbrica I+D.